Reggie: "3DS is nog niet dood"

Nintendo of America’s Reggie Fils-Aime heeft in een interview met IGN nogmaals benadrukt dat de 3DS nog een lang leven voor zich heeft. Sinds de release van de Nintendo Switch lijkt de toekomst van de handheld steeds onzekerder.

“We blijven ons focussen op de 3DS, en er komen enkele nieuwe games aan. Die gaan we aankondigen over de komende maanden. De 3DS blijft een levendig onderdeel van onze business,” aldus Fils-Aime. Tijdens Nintendo’s E3-presentatie schitterde de 3DS voornamelijk door afwezigheid, aangezien de aandacht vooral opgeëist werd door de Switch en games hiervoor.

Reggie geeft aan dat de E3 niet de juiste tijd was om meer plannen uit de doeken te doen. Dat is ook de reden dat bijvoorbeeld de smartphonegame Mario Kart Tour niet getoond werd. “Afhankelijk van de game was E3 wel of niet de plek om hier iets van te tonen. In het geval van Mario Kart Tour hebben we de beslissing genomen dat er andere momenten komen om deze app te presenteren. Vooral als het wat dichter bij de lancering hiervan is,” zegt Fils-Aime. “We liggen op schema om deze game nog dit fiscale jaar uit te brengen,” voegt hij daaraan toe.

Het is niet de eerste keer dat Reggie aangeeft dat Nintendo de 3DS niet links laat liggen en het zal waarschijnlijk ook niet de laatste keer zijn. Er staan nog enkele games gepland voor de handheld, zoals Captain Toad: Treasure Tracker en een remake van Luigi’s Mansion. Toch blijft het lastig om de geloofwaardigheid in te schatten. Als Reggie het telkens zo expliciet benoemt, zouden we bijna geneigd zijn juist te denken dat de 3DS wel aan het einde van zijn levensduur is.

reggie