FOK! Wat een weer: wat lichte regen

Goeiedag!  

Ja, het zijn maar saaie tijden voor een weerliefhebber. Toch denk ik wel dat het voor de meeste mensen wel lekker is dat het even wat koeler is. Echt warm weer zit er de komende tijd echter niet meer in. Niet dat het koud wordt, maar vooruit we zijn veel warmer gewend. Het weerbeeld mag mijn insziens wel wat spectaculairder, want gisteren hadden we wolkenvelden en dat was het wel. Lokaal vielen er wel wat buitjes, maar die deden uw regenliefhebber niet aan en zodoende kon ik de zoveelste droge dag noteren. In de loop van de middag klaarde het breed op vanuit het westen.

De afgelopen nacht was het dan ook grotendeels helder. Het kwik zakte naar waarden tussen de 6 en 12 graden.

Vandaag begint de dag in het oosten nog vrij zonnig. In het westen neemt de bewolking echter toe op nadering van een storing die grotendeels ten noorden van ons land langs trekt. Toch gaat er wel een beetje regen vallen, maar meer dan 2 of 3 mm verwacht ik echter niet. Eigenlijk gewoon wat eenvoudig gespetter. Niets aan dus. Uiteindelijk klaart het tegen de avond in, jawel, het westen weer op. Er staat wel een behoorlijke zuidwestenwind die aan de kust zelfs even krachtig kan worden. Bij dit alles wordt het zo'n 18 graden aan zee tot 22 in het diepe binnenland. 

Ook de komende periode zitten grote hoeveelheden regen er niet in. Toch ziet het er eveneens niet naar uit dat het zonnig en warm gaat worden. Dus saai is denk ik het juiste woord in deze.

Fijne dag!

Zonkracht (onbewolkt/bewolkt) 6/3

Nederland
 

Wilde aardbeien (Foto: Iteejer)
Iteejer kwam deze wilde aardbeien tegen. Intern werd er over andere termen gesproken.   ( Foto: Iteejer) 

Jouw foto of filmpje bij het weerbericht? Mail hem naar [email protected] onder vermelding van je username en waar je de foto (ongeveer) hebt gemaakt. Wie weet staat jouw foto bij het volgende weerbericht!