'Italiaanse clubs volgen verrichtingen Elia'

Eljero Elia staat in de belangstelling van Atalanta Bergamo en Sampdoria, meldt De Telegraaf. De Italiaanse clubs bekeken de vleugelaanvaller maandag.

Scouts van de twee clubs zaten op de tribune bij de oefeninterland tussen Italië en Nederland (1-1). Zij zagen de aanvaller van Istanbul Başakşehir, bij een stand van 1-0 in het voordeel van de Italianen, acht minuten voor tijd invallen.

De 31-jarige Elia stapte afgelopen zomer voor ruim één miljoen euro over van Feyenoord naar Turkije en kwam afgelopen seizoen tot 32 wedstrijden, waarin hij acht keer scoorde en vijf assists gaf. Hoewel hij het uitstekend naar zijn zin heeft in de Süper Lig, zou 28-voudig international open staan voor een nieuw avontuur.

Elia spelde tijdens het seizoen 2011/12 al een jaar in de Serie A, maar zijn dienstverband bij Juventus liep uit op een teleurstelling. Hij kwam destijds tot slechts 94 minuten in competitieverband. De linksbuiten speelde eerder verder voor ADO Den Haag, FC Twente, Hamburger SV, Werder Bremen, Southampton en Feyenoord.