Ronaldo: "Geld is niet het probleem"

Cristiano Ronaldo wil de komende dagen meer duidelijkheid geven over zijn toekomst. De Portugees bracht zaterdag zelf de geruchtenmolen op gang.

Na de gewonnen Champions League-finale tegen Liverpool (3-1) zei Ronaldo dat het leuk was om voor Real Madrid te voetballen. Hij sprak dus in de verleden tijd. Later zei de ster van de Madrilenen dat zijn uitlatingen wellicht uit de context waren gehaald. "Misschien had ik dat niet zo moeten zeggen."

In gesprek met Marca probeerde Ronaldo meer duidelijkheid te geven. "Geld is niet het probleem. Ik heb vijf keer de Champions League gewonnen en vijf keer de Ballon d'Or. Ik had al geschiedenis geschreven en nu nog meer. Maar ik wil dit unieke moment nu niet verpesten. We zijn zojuist weer kampioen geworden."

Ronaldo werd onlangs gelinkt aan een terugkeer bij Manchester United of een transfer naar China. "Ik kan niks garanderen en ik ga me niet verstoppen. In de komende dagen zal ik praten. Het leven gaat niet alleen over de roem", aldus de 33-jarige topschutter, die benadrukte dat hij een prima band heeft met clubpresident Florentino Pérez.