Dronken Bulgaar rijdt lantaarnpaal omver

Zaterdagavond zijn twee vrachtwagenchauffeurs uit Bulgarije op de A58 aangehouden op verdenking van rijden onder invloed en het omverrijden van een lantaarnpaal.

Een oplettende weggebruikster belde omstreeks 18:15 uur de meldkamer. Zij vertelde dat er een vrachtwagen met hoge snelheid slingerend over de Gagelboslaan te Bergen op Zoom reed en een lantaarnpaal compleet omver had gereden. De chauffeur was na dit incident zonder vaart te verminderen gewoon verder gereden. Zij bleef achter de vrachtwagen aan rijden en leidde op deze manier de opgeroepen agenten naar de ‘brokkenpiloot’. Deze was intussen op de A58 een parkeerplaats bij een tankstation opgereden.

Agenten constateerden dat de vrachtwagen aan de bijrijderskant en voorzijde flinke schade had opgelopen. Zowel de 27-jarige bestuurder als de 31-jarige bijrijder werden voor verhoor meegenomen naar het bureau. Daar werd bij de bestuurder een ademanalyse afgenomen. Hij bleek bijna vier maal de toegestane alcohollimiet te hebben overschreden (= 900 ug/l). Zijn rijbewijs werd ingevorderd  en er werd een proces-verbaal opgemaakt. Beide mannen werden na verhoor weer vrijgelaten.