Supersport-grootheid Sofuoglu neemt afscheid in opwarmronde

Motorcoureur Kenan Sofuoglu heeft zijn illustere carrière zondag op bijzondere wijze afgesloten. De 33-jarige Turk werd maar liefst vijf keer wereldkampioen in de Supersport, maar gaf eerder in de week aan na veel blessureleed in de afgelopen jaren er de brui aan te geven.

Na de eerste drie races van het jaar gemist te hebben was Sofuoglu in Imola weer van de partij. Hij kwalificeerde zich als derde, maar na de opwarmronde was het gedaan: de Turk stuurde zijn Kawasaki naar binnen, stapte af en keek toe hoe de race van start ging.

In de race waren het de gebruikelijke klanten die de dienst uitmaakten: Lucas Mahias, Sandro Cortese, Jules Cluzel, Federico Caricasulo en Raffaele de Rosa. Rob Hartog vertrok door regen in de kwalificatie als vijfde, maar de Nederlander zakte gedurende de race wat weg naar de elfde plek.

Dertien ronden voor het einde ging Mahias vanaf de leiding onderuit. De Fransman knokte zich nog wel knap terug naar plek acht, maar was uiteraard kansloos in de strijd om de winst. Die ging tussen Cluzel, De Rosa, Caricasulo en Cortese, die ronde na ronde bleven knokken.

Uiteindelijk was het de Fransman Cluzel die de sterkste bleek: hij hield het Italiaanse duo Caricasulo en De Rosa achter zich, terwijl Cortese genoegen moest nemen met de vierde plek. Randy Krummenacher eindigde na een heerlijke inhaalactie als vijfde en de Zwitser pakte zo de WK-leiding over van Mahias.