Half-Life 2: Episode 3 fan-project maakt stappen

Project Borealis, de naam van de onofficiële Episode 3 voor Half-Life 2, heeft opnieuw een update-video online gezet om de voortgang van het project te tonen. Hoewel er nog een heleboel werk aan de winkel is, is het mooi om te zien hoe bepaalde elementen uit de originele game vorm krijgen in een moderne hoedanigheid.

Enigszins onverwachts verklapte voormalig Valve-schrijver Marc Laidlaw vorig jaar augustus 'Epistle 3', een schrijfsel van zijn ideeën over hoe Half-Life 2: Episode 3 vorm zou moeten krijgen. Dit bewoog een groep die-hard fans om aan de slag te gaan met de ideeën van Laidlaw in een poging om deze tot leven te brengen. Dit doen zij onder de noemer Project Borealis. Borealis is de naam van het mysterieuze onderzoeksschip van Aperture Science in Half-Life 2: Episode 2.

Inmiddels zijn de mensen achter het project dermate gevorderd dat er een korte "in-engine" video getoond kan worden met wat animaties, wapens en lichteffecten. Bekijk 'm hieronder. Heb je zelf interesse in meewerken aan Project Borealis, dan kun je je opgeven op de website.