FC Dordrecht door na stunt op Cambuur, Almere City plaatst zich ook voor volgende ronde

FC Dordrecht heeft zich geplaatst voor de halve finale van de play-offs om promotie. FC Dordrecht leek kansloos na een 1-4 nederlaag tegen SC Cambuur, maar maakten die achterstand goed door zelf met 1-4 te winnen in de reguliere speeltijd.

Er leek in de eerste niets aan de hand voor SC Cambuur. De Friezen kwamen op een 1-0 voorsprong via Issa Kallon. In de tweede helft maakte Jeremy Cijntje na drie minuten de gelijkmaker. Jafar Arias maakte er tien minuten later 1-2 van, waarna Denis Mahmudov nog twee goals maakte voor de uitploeg.

Een strafschoppenserie moest daardoor onverwachts beslissing brengen. Namens Cambuur miste Daniel Crowley de eerste penalty, de rest van de strafschoppen werd allemaal benut, waardoor Sparta in de halve finale van de play-offs nu speelt tegen FC Dordrecht.

Dordrecht viert feest met het uitvak. (PRO SHOTS/Henk Jan Dijks)

Almere City
Almere City FC heeft zich geplaatst voor de tweede ronde van de Jupiler Play-Offs. De ploeg van Jack de Gier won op eigen veld ook de tweede ontmoeting met MVV Maastricht: 3-2. Dat was meer dan genoeg nadat ze eerder met 3-1 hadden gewonnen in Maastricht.

MVV kwam wel op voorsprong tegen Almere City via Christophe Janssens, maar vlak voor rust maakte Silvester van der Water de gelijkmaken. In het begin van de tweede helft kwamen de Limburgers opnieuw op voorsprong, nu door Jonathan Okita.

Via Sherjill MacDonald kwam Almere City in de 77ste minuut weer op gelijke hoogte. Acht minuten maakte MacDonald ook de 3-2 voor de thuisploeg, waardoor Almere het in de volgende waarschijnlijk moeten opnemen tegen Roda JC.