B-team Real Madrid te sterk voor Leganés

Real Madrid heeft het gat op nummer twee Atlético Madrid zaterdag tot één punt verkleind. Op eigen veld werd Leganés met 2-1 verslagen.

In aanloop naar de return in de halve finale van de Champions League tegen Bayern München besloot Zinédine Zidane een B-elftal op te stellen en zo was er een basisplaats voor Gareth Bale. De aanvaller uit Wales opende na acht minuten spelen de score, waar het doelpunt een stevig luchtje van buitenspel had.

Leganés, dat eerder dit seizoen Real Madrid nog uitschakelde in de Copa del Rey, liet zich niet onbetuigd en Nordin Amrabat schoot van net buiten het strafschopgebied tegen de lat. Op slag van rust kwam de 2-0 op het scorebord te staan in het Estadio Santiago Bernabéu: uit een vrije trap tikte Borja Mayoral bij de tweede paal raak.

Na 66 minuten kwamen de bezoekers uit de voorstad van Madrid terug in de wedstrijd. Op aangeven van Amrabat maakte Darko Brašanac de 2-1. Verder dan de ene treffer kwam Leganés niet en daardoor boekte Real Madrid de 21ste competitiezege van het seizoen.