Uiterst effectief Real Madrid pijnigt Bayern in MŁnchen

Real Madrid heeft woensdag een grote stap gezet naar de finale van de Champions League. De bezoekers wonnen de heenwedstrijd tegen Bayern München.

In de Allianz Arena had Arjen Robben een basisplaats, maar hij moest al na enkele minuten worden vervangen wegens een spierblessure. Bayern begon wel goed aan de wedstrijd en net binnen het halfuur kwamen de Duitsers op voorsprong. Doelman Keylos Navas, die tegen Juventus ook al blunderde, ging daarbij niet vrijuit.

Bayern-keeper Sven Ulreich nam snel een doeltrap toen Marcelo na een aanval van Real nog helemaal uit positie stond. Daardoor had Joshua Kimmich de ruimte om mee naar voren te komen. De rechtsback leek voor een voorzet te gaan en Navas gokte daar ook op, maar Kimmich schoot gewoon in de korte hoek raak.

Real Madrid was het daarna even kwijt en Franck Ribéry kreeg alle ruimte om de score te vergroten. De Fransman nam de bal echter niet goed aan. Bayern zag vervolgens ook Jérôme Boateng uitvallen, maar de ploeg bleef kansen creëren. Onder meer Mats Hummels en Thomas Müller waren dicht bij een treffer.

Vanuit het niets kwam Real Madrid vlak voor rust op gelijke hoogte. Cristiano Ronaldo, die amper in het stuk voorkwam, liet een voorzet van de rechterflank lopen voor Marcelo. Na de stuit knalde de Braziliaan de bal met links vanaf de rand van het strafschopgebied ineens in de hoek.

In de tweede helft probeerde Real aanvallender te beginnen, maar het eerste gevaar kwam toch weer van de thuisploeg. Ribéry kapte Casemiro fraai uit, waarna zijn voorzet Müller net niet bereikte. Even later sloegen de Spanjaarden opnieuw toe. Een fout van Rafinha leidde een snelle tegenaanval in van Real die uiteindelijk werd afgerond door Marco Asensio.

Ook na die goal ging namens Bayern het meeste gevaar uit van Ribéry. Tot twee keer toe hield Navas de Fransman in de korte hoek van scoren af. Aan de andere kant ging een doelpunt van Ronaldo niet door, omdat hij de bal met de arm aannam, terwijl Ulreich redde op een inzet van invaller Karim Benzema. Lewandowski miste ook een goede kans, waardoor het 1-2 bleef.