Barcelona overklast Sevilla en verovert Copa del Rey

FC Barcelona heeft voor de dertigste keer in de clubhistorie de Copa del Rey gewonnen. In de finale waren de Catalanen veel sterker dan Sevilla.

In het Wanda Metropolitano, de thuishaven van Atlético Madrid, kwam Barcelona binnen een kwartier al op voorsprong door een treffer van Luis Suarez. Jasper Cillessen stond echter aan de basis van het doelpunt, want hij vond Philippe Coutinho met een uitstekende lange bal. De Braziliaan legde af op Suarez, die simpel kon binnentikken.

Via Joaquin Correa kreeg Sevilla vervolgens toch een goede kans om langszij te komen, maar hij kreeg zijn volley niet op doel gericht. Nadat ook Steven N'Zonzi gevaarlijk werd, was het weer de beurt aan Barcelona. Kort nadat Andrés Iniesta via een tegenstander de lat raakte, maakte Lionel Messi de 0-2. De Argentijn scoorde na een prima combinatie tussen Iniesta en Jordi Alba op de linkerflank.

Nog vóór de onderbreking was de finale al beslist toen Suarez een één-tweetje aanging met Messi en laag in de hoek raak schoot. In de tweede helft kwam ook Iniesta tot scoren en weer was Messi de aangever. Iniesta omspeelde Sevilla-keeper David Soria voor misschien wel zijn laatste bekerdoelpunt in het shirt van Barcelona.

Het slotakkoord was voor Coutinho, die de bal halverwege de tweede helft in het doel kreeg nadat Clément Lenglet een handsbal had gemaakt. De scheidsrechter had echter al gefloten voor een strafschop. Coutinho ging achter de bal staan en stuurde Soria naar de verkeerde hoek om alsnog te scoren: 0-5.

Barca wint de Copa del Rey. (PRO SHOTS/Action Images)