Politie Oman: dood Avicii is geen misdrijf

Avicii is vermoedelijk niet door een misdrijf om het leven gekomen. Dat zegt de politie van Muscat, de hoofdstad van Oman, zaterdag. De Zweedse dj werd vrijdag dood aangetroffen in een resort in de stad.

"We hebben alle informatie, we weten wat er is gebeurd, maar we delen het niet met de media", aldus een woordvoerder van de politie tegen de Zweedse omroep SVT News. Hoewel de politie geen misdrijf vermoedt, kan ze verder geen uitspraken doen over de doodsoorzaak van de dj. Wel liet de woordvoerder weten dat het lichaam van Tim Bergling zaterdag kan worden vervoerd naar zijn thuisland Zweden.

Het resort waar Avicii samen met vrienden verbleef, heeft verklaard geen mededelingen te kunnen doen over de zaak. "We kunnen geen details geven met betrekking tot het bezoek of verblijf van onze gasten", schrijft het management van het luxe hotel op Instagram. Wel bevestigen ze dat de artiest bij hen verbleef. "Hij was buitengewoon vriendelijk voor al onze medewerkers. Hij leek opgewekt en genoot van zijn tijd hier. We zijn erg verdrietig door het nieuws."

De oudste broer van Avicii, David Bergling, kwam vrijdag aan in Muscat. Hij zou volgens TMZ willen achterhalen wat er de laatste uren voorafgaand aan de dood van de 28-jarige dj is gebeurd.

Politie Oman: dood Avicii is geen misdrijf
Politie Oman: dood Avicii is geen misdrijf (Foto: BuzzE)