Cocu maakt zich niet druk om uitspraken van Ten Hag

Phillip Cocu laat zich in de aanloop naar PSV - Ajax niet afleiden door Erik ten Hag, die met zijn team het Brabantse kampioensfeest wil uitstellen.

Ten Hag stelde dat de spanning weer helemaal terug is als Ajax zondag in Eindhoven wint en dat PSV bang is voor de Amsterdammers. "Misschien wil hij daar iets mee bereiken, dat zou kunnen. Ik maak me er niet druk over", reageert Cocu op de persconferentie voor de topper.

"Het hoort erbij, het is een grote wedstrijd, wij bereiden ons op onze eigen manier voor. Precies zoals we dat altijd doen." Cocu heeft met zijn spelers ook gesproken over hoe je bij zo'n kampioenswedstrijd met de druk moet omgaan. "Aan het begin van de week hebben we daar gezamenlijk over gesproken, jezelf ervoor afsluiten doet iedereen uiteindelijk op zijn eigen manier. Kijkend naar de focus bij de selectie en de manier waarop er getraind wordt denk ik dat de jongens dat goed doen."

Volgens de PSV-coach heeft zijn elftal dit seizoen heel constant gepresteerd. "Dit seizoen zijn we af en toe tegen een uitglijder aangelopen of hebben we een uitschieter gehad, maar over het algemeen vond ik ons heel constant. Dat zullen we de laatste wedstrijden van dit seizoen ook moeten zijn als we willen bereiken waar we op uit zijn."