Seedorf op verjaardag genaaid door schwalbe

Clarence Seedorf vierde zondag zijn 42e verjaardag, maar als cadeau kreeg de Nederlandse trainer van Deportivo la Coruña een ordinaire naaipartij te verwerken. Seedorf ging met zijn ploeg op bezoek bij Atletico Madrid onderuit, dankzij een op z'n minst dubieuze penalty.

Lucas Perez had zijn coach aanvankelijk al een mooi cadeau kunnen geven, maar de spits zag kansen met het hoofd en de voet op doelman Jan Oblak stuiten. Deportivo verdiende de openingsgoal, maar scheidsrechter Daniel Trujillo besloot anders: Saúl voelde een zuchtje wind en ging liggen, waardoor Atletico een penalty kreeg. Die werd door Kevin Gameiro indrukwekkend binnen getrapt.

Deportivo kreeg ook na de rust de nodige kansen, maar die gingen er weer niet in. Diego Costa en Fernando Torres kwamen in het veld voor Atletico, maar die konden het verschil ook niet maken voor de ploeg waar flink gerouleerd werd - volgende week speelt men tegen Real Madrid en een aantal topspelers werd gespaard. Er werd niet meer gescoord en dus bleef het bij 1-0 voor Atletico.

Seedorf en zijn mannen staan na dertig speelronden op de negentiende plaats met twintig punten, één minder dan Las Palmas. Volgende week speelt Deportivo tegen nummer laatst Malaga, dat op zeventien punten staat. Winst is absoluut noodzakelijk om handhaving nog als reeële optie te zien, want Levante staat op de veilige zeventiende plek met 28 punten. Bovenin staat Atletico tweede, negen punten achter FC Barcelona.

Uitslagen La Liga zondag
Atletico Madrid - Deportivo la Coruña 1-0
Espanyol - Alaves 0-0
Leganes - Valencia 0-1
Eibar - Real Sociedad 0-0
Malaga - Villarreal 1-0