Genee: overstapverhalen VI prematuur

Het trio Wilfred Genee, René van der Gijp en Johan Derksen van het populaire voetbalprogramma Voetbal Inside vertrekt deze zomer van RTL naar Talpa TV. Dat bevestigt een woordvoerder van RTL na een bericht hierover in het AD.

De contracten van de heren lopen in augustus af. "Wilfred Genee, Johan Derksen en René van der Gijp hebben jarenlang een grote en succesvolle bijdrage geleverd aan de opbouw van RTL 7. We hebben veel met ze meegemaakt, goeie tijden en af en toe ook roerige tijden. Nu maken ze gezamenlijk de transfer naar Talpa, we wensen ze veel succes", laat RTL weten.

Update 08:52
Wilfred Genee noemt de berichten dat hij, René van der Gijp en Johan Derksen de overstap gaan maken van RTL naar Talpa "erg prematuur""De verwachting is wel dat we eruit gaan komen. Maar we zijn nog in onderhandeling", zei de presentator donderdagochtend op Radio 538.

De drie mannen zouden RTL de komende zomer verlaten voor een avontuur bij het bedrijf van John de Mol. RTL bevestigde het nieuws woensdagavond.

Het trio, dat met Voetbal Inside op maandag gemiddeld tussen de 700.000 en 800.000 kijkers trekt en op vrijdag ongeveer een half miljoen, heeft bij RTL een aflopend contract. Ze gaven dit seizoen al meermaals aan te twijfelen over hun toekomst, mede omdat het programma geregeld onder vuur lag.

Zo werden Genee, Van der Gijp en Derksen homofobie en seksisme verweten om flauwe 'grappen' die de drie 'analisten' meerdere malen maakten. Een optreden van Van der Gijp als transgendervrouw 'Renate' leidde tot een stormvloed van kritiek, waarna de drie mannen hun excuses aanboden.

Trio Voetbal Inside gaat naar Talpa
Trio Voetbal Inside gaat naar Talpa (Foto: BuzzE)