Bondscoach stuurt halve team weg na klagen fans

Een opmerkelijke beslissing van de bondscoach van het Maleisisch voetbalelftal: Tan Cheng Hoe heeft alle veertien spelers van topclub Johor Darum Ta'zim - al vier keer op rij landskampioen - uit het nationale elftal gezet, omdat de fans klaagden na het nogal teleurstellende 2-2 gelijkspel in een oefenwedstrijd tegen Mongolië afgelopen week.

"Veel mensen klaagden na afloop. Ze zeiden dat we de spelers van JDT de voorkeur gaven en er veel te veel in het team op hebben genomen", aldus bondscoach Tan. "Nu willen we anderen dus een kans geven, misschien is dat wat de fans willen. Voetbal is ook een sport voor de fans: zij verdienen het om hun zegje te doen, dus dit is hoe we het op gaan lossen", verklaarde Tan.

Zonder een aantal ervaren krachten als Kunanlan Subramaniam en Safiq Rahim - samen goed voor 145 interlands - zal Maleisië het dinsdag zeer lastig krijgen in en tegen Libanon, de laatste kwalificatiegroepswedstrijd voor het Aziatisch kampioenschap van volgend jaar. Tan accepteert het risico: "Ik heb dit na de wedstrijd tegen Mongolië besloten. Ik neem de volle verantwoordenlijkheid en als het nodig is accepteer ik de gevolgen."