FOK! wat een weer: zon, in de middag regen

De dag begint op veel plaatsen met zon. De bewolking in het zuidwesten en zuiden wordt echter dikker en begin van de middag gaat het daar regenen. Gedurende de middag en avond trekt de regen heel langzaam noordwaarts. In het noordoosten blijft het waarschijnlijk tot ver in de avond droog. De middagtemperatuur loopt uiteen van 7°C in het Waddengebied tot lokaal 12°C in het oosten. De oost- tot zuidoostenwind is matig tot vrij krachtig boven land, aan zee vrij krachtig tot krachtig. In de avond neemt de wind in het zuiden af.

Komende nacht is er veel bewolking en valt er af en toe (mot)regen. Mogelijk blijft het in het uiterste noordoosten droog. De minimumtemperatuur loopt uiteen van 1°C in het noorden tot 6°C in het zuiden. De oostelijke wind is matig tot vrij krachtig, in het noordelijk kustgebied krachtig of hard. In het uiterste zuiden is de wind zwak.

Vrijdag overdag is het overwegend bewolkt met op veel plaatsen af en toe neerslag. In de loop van de dag wordt de aangevoerde lucht steeds kouder en neemt in het noorden en midden de kans op (natte) sneeuw toe. In de avond trekt de neerslagzone langzaam zuidwaarts en neemt dan in betekenis af. De middagtemperatuur loopt uiteen van 3°C in het noorden tot nog 11°C in het uiterste zuiden. De oost- tot noordoostenwind is matig tot vrij krachtig boven land en krachtig tot hard in de kustgebieden. (Bron: KNMI)

Nederland
 

Mistige ochtend  (Foto: Iteejer)
Mistige ochtend (Foto: Iteejer)

Jouw foto of filmpje bij het weerbericht? Mail hem naar weer@fok.nl onder vermelding van je username en waar je de foto (ongeveer) hebt gemaakt. Wie weet staat jouw foto bij het volgende weerbericht!