Sea of Thieves bŔta nu open voor iedereen op pc en Xbox One

De laatste bèta voor de release van Sea of Thieves is nu open voor iedereen op Windows 10 en Xbox One. Je kunt je innerlijke piraat het hele weekend de vrije loop laten, tot en met zondag 11 maart.

Het gaat bovendien om een veel completere versie van de game dan de alpha-versie en de recente stresstest-versies. Behalve de al bekende features kunnen piraten nu ook aan de slag met drie nieuwe 'quest givers' van de zogenaamde Merchant Alliance Guild en is er toegang tot de Pirate Forts-gamemodus, een soort horde-mode-ter-zee waarin meerdere crews het met elkaar uitvechten.

Ontwikkelaar Rare wil tenslotte nog wel meegeven dat deze laatste bètafase niet gevrijwaard zal zijn van eventuele (verbindings)issues. Vanwege het open karakter van de bèta zal de server load aanzienlijk groter zijn dan bij de vorige testfases. Verder heeft Rare een duidelijke beschrijving online gezet over wat je precies moet doen om aan de bèta mee te doen, die kun je hier lezen. Sea of Thieves komt op 20 maart officieel uit.