AustraliŽ heeft al opvolger voor Van Marwijk

Australië heeft een opvolger gevonden voor bondscoach Bert van Marwijk. Hij wordt na het WK afgelost door Graham Arnold.

De Australische voetbalbond FFA heeft dat bekendgemaakt. Arnold is sinds mei 2014 de coach van Sydney FC. In het verleden was hij al jaren assistent-coach en na het vertrek van Guus Hiddink, na het WK van 2006, werd Arnold even interim-trainer. In zijn carrière als speler was hij actief bij onder meer Roda JC en NAC Breda.

"Het is een grote eer om de nationale ploeg te trainen. Het is een baan waar ik altijd al geïnteresseerd in ben geweest en ik denk dat de timing perfect is", reageert Arnold. "Ik ben voorzitter Steven Lowy, David Gallop en Luke Casserly dankbaar voor het vertrouwen dat zij in mij stellen. Ze hebben mijn volledige toewijding wanneer ik in juli begin."

Tot die tijd richt de nieuwe bondscoach zich volledig op zijn club. "Na vandaag zeg ik niets meer over de Australische ploeg, tot na het WK. Uit respect voor Sydney FC en uit respect voor Bert van Marwijk." The Socceroos spelen op het mondiale eindtoernooi in groep C tegen Frankrijk, Denemarken en Peru.