Fans van Willem II willen Van de Looi meteen weg

Erwin van de Looi vertrekt na dit seizoen bij Willem II, maar wat een aantal supporters betreft, pakt de coach al veel sneller zijn spullen.

In een gezamenlijk statement eisen een aantal supportersgroepen dat Van de Looi per direct wordt ontslagen of zelf opstapt. "De conclusie is hard, maar heel duidelijk. Wij herkennen Willem II niet meer. Onze club, onze trots dreigt door passanten ter ziele te gaan. Dit laten we niet gebeuren." De Tilburgse club staat momenteel vijftiende in de Eredivisie.

"Maandagavond hebben we met elkaar de handen ineengeslagen om tot actie te komen. Het kan zo niet verder", aldus de fans. "Sinds de komst van deze trainer hangt er een negatieve sluier over het voetbal van Willem II. De trainer heeft geen binding met de club of de supporters. Hij staat teleurgestelde supporters ook niet te woord."

De 46-jarige Van de Looi ging in de zomer van 2016 bij de Tricolores aan de slag, nadat hij met FC Groningen de KNVB Beker had veroverd. Wat de fans betreft, is het voetbal niet om aan te zien en wordt het spel met de week minder. "Er is geen beleving en passie meer bij de spelers. De trainer geeft wekelijks de schuld van het falen aan de selectie. Maar zijn steeds veranderende tactiek heeft een verlammende werking op de spelers."