Zes aanhoudingen bij drugsactie

Politie, Openbaar Ministerie en Belastingdienst zijn sinds de vroege ochtend in de regio Geldrop en Helmond bezig met een actie tegen een groepering hennepcriminelen. Inmiddels zijn zes verdachten in de leeftijd van 26 tot 51 jaar oud aangehouden die worden verdacht van hennepteelt en -handel en witwassen.

De zes verdachten werden direct aan het begin van de actie rond 05.00 uur opgepakt. Het onderzoek richt zich op een groot aantal panden, waaronder de woningen van verdachten. Deze onderzoeken gaan waarschijnlijk een groot deel van de dag in beslag nemen.

Update 18.25 uur
De politie heeft onderzoek gedaan in de woningen van de zes verdachten, daarbij zijn in twee woningen installaties voor illegaal stroom aftappen gevonden. Verder zijn er acht loodsen, opslagplaatsen en een sportschool doorzocht verspreid over Geldrop, Helmond, Eindhoven, Asten, Deurne, Aarle-Rixtel, Aalst in Gelderland en Venlo. Hier werden grote aantallen plantenbakken, lampen, voedingsstoffen, schakelborden en ventilatoren gevonden.

In Venlo is bij een mogenlijke betrokene grote hoeveelheid administratie en gegevensdragers inbeslag genomen. Deze worden nader onderzocht door de financiële recherche en belastingdienst. Er bestaat het vermoeden dat er miljoenen zijn verdient met deze hennephandel. Wegens mogelijk met crimineel handelen verkregen goederen werden er ook 30 voertuigen, waaronder een paardenwagen, inbeslag genomen.

Een van de verdachten bezit behoorlijk wat bedrijven en onroerendgoed, daarom is er ook beslag gelegd op tien panden.

Zes aanhoudingen in drugsactie (Foto: stockfoto politie.nl)
Zes aanhoudingen in drugsactie (Foto: stockfoto politie.nl)