Half miljoen euro en telmachine in 'safe house'

In de strijd tegen misdaad en het daarmee verdiende geld sloegen Rotterdamse agenten maandag weer een mooie slag. De woning die ze binnen gingen leek meer een geldtransportbedrijf annex groothandel in dure kleding en juwelen.

Een gezonde dosis nieuwsgierigheid bracht agenten naar een woning aan de Boezemkade. Mogelijk betrof het een safe house (panden waar geld wordt bewaard of verdovende middelen worden opgeslagen, bewerkt en verhandeld.) De nieuwsgierigheid bleek terecht: zo vonden agenten een vuurwapen en een houder met patronen. Ook troffen ze een geldtelmachine aan. Niet iets om standaard in huis te hebben, maar in dit geval geen wonder: vier grote bol staande boodschappentassen bleken zo’n 620.000 euro aan contanten te bevatten.

Behalve het geld werden er ook andere dingen aangetroffen: van een 75”-tv tot drie horloges die, wanneer echt, een aanschafprijs van boven de 10.000 euro per stuk hebben. Maar bijvoorbeeld ook vier paar schoenen (rond de 500 euro per paar en met de prijsstickers er nog op) of twee riemen (van zo’n 350 euro per stuk).

Half miljoen euro en telmachine in 'safe house' (Foto: Politie.nl)
Half miljoen euro en telmachine in 'safe house' (Foto: Politie.nl)