Bournemouth stunt bij Chelsea, Tottenham deelt klap uit aan United

AFC Bournemouth heeft Chelsea woensdagavond getrakteerd op een gevoelige nederlaag. Op Stamford Bridge was de eindstand 0-3.

Bij de thuisploeg was er een eerste basisplaats voor Ross Barkley, nadat hij eerder deze maand werd overgenomen van Everton. De kansen waren schaars in de eerste helft, al waren de betere mogelijkheden er voor de thuisploeg. Zo ging een kopbal van Pedro maar net over de lat een kopbal van Marcos Alonso ging naast.

Zeven minuten na rust openden de gasten de score. Oog in oog bleef Callum Wilson koel en schoof hij de bal onder Thibaut Courtois door: 0-1. Dertien minuten later werd het zelfs 0-2. Wilson stuurde Junior Stanislas weg en de Engelsman schoot vervolgens raak.

Weer drie minuten later werd de stuk compleet. Oud-Chelsea-speler Nathan Aké, die een basisplaats had bij The Cherries, gooide de wedstrijd in het slot door de 0-3 te maken. Chelsea zakt naar plaats vier in de Premier League, waar Bournemouth nu tiende staat.

Tottenham Hotspur - Manchester United 2-0
Tottenham Hotspur heeft Manchester United de vierde nederlaag van het seizoen bezorgd. Al na een half uur spelen was de eindstand bereikt.

Al na elf seconden stond de 1-0 op het scorebord op Wembley. Harry Kane won een kopduel na een lange bal, waarna Dele Alli probeerde uit te halen en via een verdediger kwam de bal voor de voeten van Christian Eriksen en de Deen twijfelde niet en schoot de bal langs de verslagen David de Gea. Het was niet het snelste doelpunt ooit in de Premier League. Ledley King schoot in 2000 namens Tottenham na 9,5 seconden raak tegen Bradford.

Manchester United ging al snel op zoek naar de gelijkmaker en werden ook gevaarlijk. Tottenham werd teruggedrongen, maar Hugo Lloris werd niet gepasseerd. Na 28 minuten werd het 2-0. Een voorzet van Kieran Trippier werd via Phil Jones in zijn eigen doel geschoven.

Na rust had de thuisploeg binnen een minuut kunnen scoren, maar Kane stuitte op De Gea. De gasten verdienden vervolgens een strafschop nadat een kopbal van Alexis Sánchez op de hand van Son Heung-min kwam, maar niet werd toegekend. Eriksen was nog dicht bij de 3-0, maar gescoord werd er niet meer.