Barcelona naar halve finales bij debuut Coutinho

Barcelona heeft zich als laatste gekwalificeerd voor de halve finales van de Copa del Rey. Philippe Coutinho maakte bij de Catalanen zijn debuut.

Door een late goal van Óscar Melendo pakte Espanyol vorige week in de heenwedstrijd een kleine voorsprong voor de return in Camp Nou (1-0). Die score werd door Barcelona echter al vrij snel rechtgezet. Aleix Vidal leverde binnen tien minuten vanaf de rechterkant een prima voorzet die raak werd gekopt door Luis Suarez.

Kort daarna werd Espanyol voor het eerst gevaarlijk. Gerard Moreno haalde uit en Jasper Cillessen, die bij Barça weer eens een basisplek had, deed goed zijn werk. De thuisploeg nam daarna weer het initiatief en na 25 minuten viel de 2-0. Een aanval van de Catalanen leek te stranden, maar Lionel Messi veroverde de bal om vervolgens via een tegenstander raak te schieten.

Espanyol mocht niet klagen dat het halverwege 2-0 stond, want Suarez en Messi kregen nog een paar aardige scoringskansen. Tien minuten na rust raakte Messi bovendien de buitenkant van de paal vanuit een counteraanval. Halverwege de tweede helft kreeg het thuispubliek voor het eerst Philippe Coutinho in actie te zien. De Braziliaanse aanwinst verving Andrés Iniesta.

Barcelona bleef de bovenliggende partij en Coutinho was in de slotfase betrokken bij een prima kans voor Suarez. De Uruguayaan, die woensdag zijn 31ste verjaardag vierde, stuitte op doelman Pau López. In de rebound kreeg ook Ivan Rakitic de bal er niet in en Messi trof in de slotminuten opnieuw de paal.

Het bleef daardoor bij 2-0 voor de gastheer, die zich dus bij de laatste vier in de Copa del Rey schaart. Sevilla, Valencia en het verrassende Leganés, dat woensdag stuntte tegen Real Madrid, zijn de andere halve finalisten. De loting voor die halve finales is vrijdag.