Advocaat zet in op defensieve versterkingen

Dick Advocaat heeft goede hoop dat hij nog een aantal versterkingen kan halen bij Sparta Rotterdam zijn de laatste paar dagen van de transferperiode.

Sparta versterkte zich deze maand al met drie spelers. Dabney Dos Santos en Fred Friday kwam op huurbasis over van AZ en Soufyan Ahannach verruilde Brighton & Hove Albion tijdelijk voor Het Kasteel.

"Dick Advocaat heeft goede hoop dat hij nog een aantal versterkingen kan halen bij Sparta Rotterdam zijn de laatste paar dagen van de transferperiode", aldus Advocaat tijdens een persconferentie geciteerd door RTV Rijmond. "En weg gaan? Als spelers weg willen, dan mogen ze weg. Als iemand niet wil, dan hoeft het niet."

"We willen er sowieso in de achterhoede nog iets bij hebben. Voor betere onderlinge competitie in de spelersgroep. Nieuwe spelers inpassen vergt ook tijd. Sommige jongens kennen alleen elkaars voornaam en verder niets. Maar dat komt goed."

Sparta verloor de eerste twee wedstrijden onder leiding van Advocaat. Op eigen veld werd met 0-1 verloren van Vitesse en afgelopen weekend was Excelsior in de Rotterdamse derby met 2-3 te sterk. Vrijdagavond wacht voor de hekkensluiter van de Eredivisie het uitduel met sc Heerenveen.