Sparta doet zaken met Brighton en verwelkomt aanvaller

Dick Advocaat heeft zijn derde aanwinst binnen. Sparta Rotterdam huurt Soufyan Ahannach voor de rest van het seizoen van Brighton & Hove Albion.

Ahannach maakte afgelopen zomer de overstap van Almere City naar Brighton & Hove Albion, maar kwam amper aan spelen toe in de hoofdmacht. Hierdoor mocht Ahannach tijdelijk afscheid nemen van de club. Sparta neemt het de rest van het seizoen op huurbasis over.

Sparta toonde afgelopen zomer als interesse in Ahannach, maar toen koos hij voor een transfer naar de Premier League. Mede door de nieuwe technische staf wilde Ahannach nu wel de overstap maken naar Sparta.

"Ik was enthousiast, zeker nu met Fred Grim, Cor Pot en Dick Advocaat natuurlijk. Het is een fantastische ervaring om met hen te trainen", vertelt de aanwinst op de website van Sparta Rotterdam.

Hij had ook kunnen kiezen voor een andere club uit Engeland. "Het is natuurlijk wel de bedoeling dat als je in Engeland speelt, je ook in Engeland wordt verhuurd. Maar als Sparta, een club uit de Eredivisie, langskomt, is dat alleen maar mooi."