Chelsea via dubbel rood en penalties door in FA Cup

Chelsea staat in de vierde ronde van de FA Cup, maar de Londenaren moeten zich eigenlijk kapot schamen. Antonio Conte en zijn mannen speelden met 0-0 gelijk op bezoek bij Norwich City en dus was een return in Londen nodig tegen de nummer dertien van het Championship.

Chelsea domineerde, maar kon pas in de 55e minuut via Michy Batshuayi tot scoren komen. De thuisploeg leek het af te maken, maar Jamal Lewis werkte de bal diep in blessuretijd toch nog binnen: 1-1 en dus was verlenging nodig, waarin Eden Hazard eindelijk binnen de lijnen kwam.

In de verlenging riep Chelsea twee keer de hulp van de videoscheids in. Een gele kaart voor Willian wegens een schwalbe moest teruggedraaid worden en een overtreding op Alvaro Morata moest een penalty opleveren, maar Chelsea kreeg beide keren haar zin niet.

The Blues kregen ook in de verlenging hun kansen, maar Norwich hield stand en dat leverde frustratie op. Pedro en Morata mochten in de laatste minuten inpakken dankzij hun tweede gele kaart en de wedstrijd ging naar een penaltyreeks.

Chelsea-keeper Willy Caballero stopte al snel een penalty van Nelson Oliveira, waardoor de Londenaren ontsnapte. Zij trapten namelijk elke strafschop binnen en plaatsten zich alsnog voor de volgende ronde, waarin Newcastle United wacht.