Arbitragezaak dreigt tussen Ajax en Bergkamp

Ajax heeft met Dennis Bergkamp nog geen akkoord kunnen bereiken over het ontbinden van zijn contract. Bergkamp is het niet eens met de beslissing.

Vlak voor de winterstop naar Ajax afscheid van Marcel Keizer, Hennie Spijkerman en Bergkamp. Het trio is door de clubleiding op non-actief gesteld. Bergkamp heeft via advocaat Harro Knijff bij Ajax bezwaar aangetekend tegen de redenen van zijn ontslag.

Tegenover Voetbal International laat zijn advocaat weten dat zij de zaak zullen aanvechten. "We hebben Ajax laten weten het oneens te zijn met de ontslaggronden. We hebben nog geen andere redenen gehoord dan die in het persbericht stonden en daar tekenen we bezwaar tegen aan."

Ajax meldde het volgende na het ontslag van Bergkamp: "De clubleiding heeft er onvoldoende vertrouwen in dat de ambities van Ajax met hen worden gerealiseerd. De tegenvallende resultaten vormen mede aanleiding tot dit besluit. Met Dennis Bergkamp bestaat daarnaast verschil van inzicht over het te voeren technische beleid."

Bergkamp en Knijff willen meer duidelijkheid. "Het gaat ons hier om de ontslaggronden. Ik wacht op een nadere reactie van Ajax. Als we hierover geen overeenstemming bereiken, zal Ajax een arbitragezaak bij de KNVB aanhangig moeten maken om tot beëindiging van de arbeidsovereenkomst te kunnen komen. De bal ligt bij Ajax."