Scheids struikelt, trapt na en geeft speler rood

De Franse scheidsrechter Tony Chapron kan voorlopig waarschijnlijk even wat anders gaan doen. Hij raakte in opspraak nadat hij een speler rood gaf, enkele seconden nadat hij diezelfde speler een kleine trap verkocht.

Het klinkt als iets in de Botswaanse competitie of de zesde divisie van het zondagvoetbal, maar niks is minder waar: Chapron floot de wedstrijd tussen FC Nantes en Paris Saint-Germain in de Ligue 1.

Diego Carlos van Nantes kwam in de slotseconden van de wedstrijd in botsing met scheidsrechter Chapron, die op de grond viel. Kan gebeuren natuurlijk, maar de arbiter was nogal gefrustreerd en maakte een duidelijk schoppende beweging naar Carlos - zelf legde hij het overigens uit als 'uitglijden'.

Het bleef niet bij de schoppende beweging, want Carlos werd vervolgens ook getrakteerd op zijn tweede gele kaart. "Heel Europa lacht om deze grap, schandalig. Hij moet zeker een half jaar geschorst worden", aldus Waldemar Kita, de voorzitter van Nantes.

Overigens heeft Chapron in het 'echte leven' gelukkig geen baan waarbij een goed beoordelingsvermogen en het bewaren van je zelfbeheersing van belang is: de beste man is politieagent.