Argentijnen bevestigen Ajax-aankoop Tagliafico

Ajax gaat zich versterken met Nicolás Tagliafico. Independiente heeft de overgang van de linksback naar Ajax bevestigd.

De Argentijnse club bevestigde de transfer woensdagavond via Twitter. De 25-jarige verdediger tekent een contract voor vierenhalf jaar in Amsterdam en met zijn komst is een transferbedrag van ruim vier miljoen euro, wat door bonussen nog op kan lopen, gemoeid.

Ajax was al langere tijd op zoek naar een nieuwe linksback en ziet in Tagliafico de perfecte aanwinst. De eenvoudig Argentijns international had nog een contract voor één jaar bij de Argentijnse club. De verdediger sluit mogelijk op tijd aan bij de selectie van Ajax om mee te gaan op het trainingskamp naar Portugal.

De linksbackpositie was een zorgenkindje bij de Amsterdammers. Daley Sinkgraven kampt al een tijd met blessureleed en ook Nick Viergever was vanwege een enkelblessure de afgelopen periode niet inzetbaar, waar ook Maximilian Wöber last had van een knieblessure. Mitchell Dijks had vanwege de afwezigheid van het drietal de laatste wedstrijden voor de winterstop een basisplaats, maar het is geen geheim dat Dijks al lange tijd niet in de toekomstplannen voorkomt van Ajax.