Wielrenner De Vries stopt bij Roompot vanwege hartritmestoornissen

Hartthijs de Vries beëindigt per direct zijn contract bij Roompot-Oranje Peloton vanwege hartritmestoornissen, dat meldt de ploeg via een persbericht. De 21-jarige kwam deze winter over van SEG Racing Academy en tekende hij een tweejarig contract bij de Nederlandse ploeg.

"Helaas komt m’n carrière bij Team Roompot - Nederlandse Loterij onverwachts vroeg ten einde. Het was een hele lastige beslissing om mijn profcontract op te geven, echter de enige juiste keuze voor mij is om het dokters advies op te volgen en mijn gezondheid voorrang te geven. In overleg met het management hebben we snel een besluit genomen om hiermee de ploeg genoeg ruimte te geven het gat nog op tijd voor het seizoen op te vullen", aldus De Vries op de website van Team Roompot - Nederlandse Loterij.

"We zijn zeer geschrokken van het onverwachtse nieuws en betreuren het enorm dat Hartthijs direct het team zal verlaten. Binnen Team Roompot - Nederlandse Loterij zijn wij continue op zoek naar nieuwe Nederlandse talenten die we kunnen helpen om binnen de wielerwereld een succesvolle carriere op te bouwen. Hartthijs was hier zeker een van," laat teammanager Michael Zijlaard woensdag in een reactie weten.