Gijzeling kliniek Rotterdam voorbij

In Rotterdam zou donderdag een arts gegijzeld worden. Politie en hulpverleners zijn massaal uitgerukt naar de Velthuiskliniek, waar medewerkers volgens de politie bedreigd werden door een man met een vuurwapen. Die zou sindsdien een arts onder schot houden.

Volgens een ooggetuige is de Mobiele Eenheid met veertien man naar binnen getrokken. "Er werd iemand liggend naar buiten gedragen met een deken over zich heen en wij hebben gehoord dat het om een gijzeling gaat", aldus de ooggetuige.

De man, werkzaam bij het nabije PPT Solutions, vertelde dat een aantal van zijn collega's naar buiten liepen voor een rookpauze, maar direct teruggestuurd werden. "De agenten reageerden paniekerig, maar het lijkt nu iets rustiger te zijn."

Update 14.50 uur
De gijzeling is inmiddels voorbij. Een arts werd vastgebonden en met een vuurwapen bedreigd en is inmiddels overgebracht naar een ziekenhuis, ter observatie. De dader is nog voortvluchtig. 

De gijzeling vond naar verluidt overigens plaats in de Xpert Clinic, waar men zich specialiseert in hand- en polszorg, en dus niet in de Velthuiskliniek voor plastische chirurgie.