Liverpool haalt uit tegen Spartak en wordt groepswinnaar

Liverpool heeft zich op overtuigende wijze geplaatst voor de laatste zestien in de Champions League. De Engelse ploeg won met 7-0 van Spartak Moskou Ook Sevilla plaatste zich woensdagavond. De Spanjaarden hadden in Groep E genoeg aan een 1-1 gelijkspel tegen NK Maribor. Door deze resultaten plaatst Spartak zich voor de Europa League.

Liverpool - Spartak Moskou 7-0

Liverpool, dat bij aanvang van de wedstrijd winst dat het bij een zege groepswinnaar zou worden in Groep E, kwam furieus uit de kleedkamer. In de vierde minuut kreeg de thuisploeg een strafschop na een overtreding op Mohamed Salah. Philippe Coutinho ontfermde zich over de bal en schoot raak: 1-0.

Na een kwartier spelen was het ook 2-0. Wederom kreeg Coutinho de treffer achter zijn naam na een goede combinatie. Na negentien minuten spelen was de wedstrijd vervolgens al gespeeld op Anfield nadat Roberto Firmino de 3-0 maakte.

Na rust ging het elftal van Jürgen Klopp, waar Georginio Wijnaldum een basisplaats had, vrolijk door met scoren. Sadio Mané nam de bal feilloos uit de lucht en scoorde in de 47ste minuut de 4-0. Drie minuten later maakte Coutinho zijn hattrick compleet, nadat een schot van zijn voet van richting werd veranderd en in de korte hoek binnenviel.

Een kwartier voor tijd werd de vernedering van de ploeg van Quincy Promes nóg groter. Na een snelle aanval was Mané het eindstation: 6-0. Vier minuten voor tijd deel Salah ook nog een duit in het zakje door voor de 7-0 aan te tekenen.

NK Maribor - Sevilla 1-1

Sevilla wist dat het aan een gelijkspel genoeg zou hebben om zich te plaatsen voor de knockout-fase van het miljoenenbal, maar ook als Spartak Moskou er niet in zou slagen om Liverpool te verslaan bereikten de Spanjaarden de volgende ronde.

Maribor had in de voorgaande vijf wedstrijden twee punten gepakt en kwam na tien minuten via Tavares op voorsprong. Door de oorwassing van Spartak bij Liverpool wist Sevilla gedurende de wedstrijd al dat het als tweede zou eindigen. De Spanjaarden kwamen met een kwartier te spelen in hun wedstrijd op gelijke hoogte via Ganso, wat tevens de eindstand was.