Buffon stopt als international van ItaliŽ

De wedstrijd tegen Zweden betekende voor Gianluigi Buffon zijn laatste wedstrijd als international van Italië. Italië moest maandagavond minimaal met 1-0 van Zweden winnen om verlenging uit het vuur te slepen, maar het duel eindigde in een 0-0 gelijkspel.

Door de eerdere 1-0 nederlaag betekende dit dat Italië deze zomer niet aanwezig zal zijn op het WK in Rusland. De uitschakeling betekende ook dat Buffon zijn laatste wedstrijd als international gespeeld heeft. De doelman maakte na de wedstrijd bekend dat hij stopt bij de nationale ploeg van Italië.  "We hebben gefaald in iets wat veel betekent voor het sociale aspect. Het spijt me niet dat ik moet stoppen omdat de tijd zijn werk doet, maar de manier waarop het gebeurt spijt me wel", vertelde Buffon na afloop tegenover Rai TV.

"Ik verlaat een talentvolle selectie met spelers die allemaal van zich gaan later horen. Ik bedank iedereen die met ons is geweest. Het was helaas niet genoeg, maar ik hoop dat we hen toch iets hebben kunnen bieden", aldus de doelman.