Scolari leidt Guangzhou naar 7e Chinese landstitel op rij

Guangzhou Evergrande heeft zondag voor de zevende keer op rij de Chinese Super League gewonnen. De ploeg van trainer Luiz Felipe Scolari, die na drie landstitels vertrekt, won zondag in eigen huis met 5-1 van Guizhou Zhicheng, waar de Nederlander Tjarron Chery speelt.

Gao Lin en de Braziliaan Alan zorgden in het eerste kwartier al voor de 2-0 voorsprong, maar Fan Wang deed nog wat terug namens de promovendus. Een eigen goal van Du Wei bracht Evergrande weer op twee goals voorsprong, Yu Hanchao en Muriqui maakten het vervolgens af. 

Op twee middenmoters na hebben alle clubs nog twee wedstrijden te spelen, maar met 64 punten is Evergrande niet meer te achterhalen. André Villas-Boas' Shanghai SIPG, de ploeg van onder meer Hulk en Oscar, verloor met 1-2 van Guangzhou R&F en volgt nu op 55 punten, zes meer dan het Hebei China Fortune van onder meer Ezequiel Lavezzi en coach Manuel Pellegrini.

Na 28 speelronden is de topscorer overigens niet een van de bekende supersterren - of afgedankte supersterren. De Israëliër Eran Zahavi staat namens Guanghzou R&F met 25 goals bovenaan, voor de Braziliaan Ricardo Goulart van Evergrande (20 goals) en de Chinees Wu Lei van Shanghai SIPG (19). Lavezzi, Alexandre Pato en Hulk staan op zestien, vijftien en veertien goals.