Nederland opnieuw tweede bij Motocross of Nations

Zondag is het Nederlandse team is net als vorig jaar tweede geworden bij de Motocross of Nations, oftewel de landenwedstrijd voor motorcrossers. De wedstrijd in het Britse Matterly Basin werd voor de derde keer op een rij gewonnen door topfavoriet Frankrijk.

Matterly Basin track preview (Bron: Youtube)

Op het programma stonden drie races, met in elke race twee verschillende klassen. De eerste race was voor MXGP- en MX2-klasse, vervolgens in de tweede race MX2- en de Open-klasse. De laatste race van de dag was voor MXGP- en Open-klasse. In de Open-klasse mag de coureur kiezen uit een MXGP- of MX2-motor. Eén van de resultaten telt als schrapresultaat. Het Nederlandse team bestond net als vorig jaar uit Glenn Coldenhoff (MXGP), Brian Bogers (MX2) en vice-wereldkampioen MXGP Jeffrey Herlings (Open-klasse). Vooraf behoorde Nederland tot de favorieten voor het podium.

Team Nederland (Bron: Youtube)

De eerste race werd gewonnen door thuisrijder Max Anstie. Op het door regenval zwaar geworden circuit kwam Coldenhoff ondanks een goede start niet verder dan een achtste plaats. Vier plaatsen daarachter finishte Brian Bogers.

Herlings wist vervolgens de twee race te winnen. Bogers scoorde een mooie negende plaats. Door dit resultaat stond Nederland na twee races op een tweede plaats achter Frankrijk. De achterstand op de Fransen was slechts drie punten.

In de derde race was de Brit Anstie opnieuw de beste. Herlings had een mindere start maar wist uiteindelijk toch nog als tweede te finishen. Coldenhoff werd negende.

Uitslag
1. Frankrijk 20 punten
2. Nederland 31
3. Groot-Brittannië 32
4. België 53
5. Zwitserland 56
6. Australië 58
7. Italië 63
8. Estland 84
9. Amerika 85
10. Zweden 87