It gaat over de half miljard grens

Het blijft maar goed gaan met de horrorfilm It. Slechts drie weken nadat de film in de bioscoop is verschenen heeft de Stephen King-verfilming al meer dan 500 miljoen dollar opgeleverd. De film, die met een budget van 35 miljoen dollar werd gemaakt, heeft daarmee ook het 44 jaar oude record van The Exorcist gebroken en staat nu te boek als de meest lucratieve horrorfilm ooit.

Alleen in de Verenigde Staten wist de film al zo'n 273 miljoen dollar in het kassalaatje te brengen. In de rest van de wereld haalde It nog eens zo'n 227 miljoen dollar binnen. In Nederland bracht de film It in de afgelopen drie weken al zo'n 3,6 miljoen dollar op en is daarmee de meest succesvolle horrorfilm uit de Nederlandse bioscoopgeschiedenis.

In de film It van Andy Muschietti, gebaseerd op het gelijknamige boek van Stephen King, draait het allemaal om een aantal gebeurtenissen in het stadje Derry, waar al vele jaren mensen verdwijnen door toedoen van een duivelse clown genaamd Pennywise (Bill Skarsgård). De enigen die het kwaadaardige monster nog zouden kunnen stoppen is een groepje kinderen.

New Line Cinema en Warner Bros. hebben ondertussen ook al bekend gemaakt dat de film It een vervolg gaat krijgen die vanaf 8 september 2019 in de bioscopen te zien zal zijn. Aan het scenario voor die film wordt momenteel al hard gewerkt door Gary Dauberman, die ook het script voor It schreef.