Releasedatum van vervolg horrorfilm 'It' aangekondigd

De nieuwe verfilming van Stephen King's boek It die deze maand in de bioscopen verscheen, heeft al veel records verbroken. Een vervolg is daarom aangekondigd om voort te borduren op het succes van de horror-thriller, en deze staat gepland voor 6 september 2019. Verwacht wordt dat regisseur Andy Muschietti (Mama) terug zal keren en het script weer geschreven zal worden door Gary Dauberman (o.a. Annabelle, The Nun).

IT 2017 2

De horror It doet het wereldwijd fantastisch en heeft al meer dan 478 miljoen Amerikaanse dollars opgebracht. Hiermee verbrak het zelfs een legendarisch record van The Exorcist, waarmee It nu de titel in handen heeft van R-rated horrorfilm met de grootste box-office allertijden.

Het verhaal van het geroemde boek van Stephen King is bekend; in het stadje Derry, Maine, verdwijnen er een aantal mensen op mysterieuze wijze. Een groepje jonge kinderen krijgt te maken met hun grootste angst wanneer ze oog in oog komen te staan met de kwaadaardige clown Pennywise. De clown staat al eeuwenlang bekend om dood en verderf. Zal het deze kinderen lukken om het kwaad uit hun woonplaats te verdrijven?

It is op dit moment nog te zien in de Nederlandse bioscopen, met in de hoofdrollen onder andere Bill Skarsgård, Jaeden Lieberher, Jeremy Ray Taylor, Sophia Lillis, Finn Wolfhard, Wyat Oleff, Chosen Jacobs, Jack Dylan Grazer en Nicholas Hamilton.