IT-verfilming breekt records

De nieuwe incarnatie van Pennywise the Dancing Clown valt in de smaak. Zowel de reacties op IT, dat afgelopen weekend wereldwijd ging draaien, als de box office zijn positief.

In de VS bracht de horrorfilm het afgelopen weekend 104 miljoen euro op, waarmee IT het op twee na meest succesvolle openingsweekend van 2017 heeft. Alleen Beauty and the Beast en Guardians of the Galaxy Vol.2 brachten meer op. Filmstudio Warner Bros. had, in verband met orkaan Irma en de start van het NFL-seizoen, verwacht onder de 100 miljoen euro te blijven. IT heeft ook het record gebroken van meest succesvolle openingsweekend voor een horrorfilm; het vorige record stond op naam van Paranormal Activity 3, dat in 2011 45 miljoen euro in een weekend ophaalde. In Nederland werd eenzelfde record gebroken; met 1,3 miljoen euro haalde IT ruim meer op dan de vorige recordhouder, SINT uit 2010 (dat toen 0,7 miljoen euro verdiende).

Ook inhoudelijk doet de film het goed; de film is 86% 'fresh' bij reviewverzamelaar Rotten Tomatoes en krijgt van bezoekers een 8,2 op IMDb. Kort voor de opening van de film werd bekend dat Warner Bros.-dochter New Line Cinema, dat de film produceert, groen licht heeft gegeven voor een tweede film. In dit vervolg wordt de tweede helft van het verhaal verteld, vergelijkbaar met hoe de IT-miniserie in 1990 ook twee afleveringen besteedde aan de vertelling.

Een recensie van IT verscheen afgelopen donderdag op FOK!. Ben je afgelopen weekend ook gaan zien hoe Bill Skarsgård de rol van Pennywise vertolkt? Laat daar dan van je horen in de comments!

IT: Bill Skarsgård als Pennywise