Bosz wil ook Real Madrid overrompelen: "Het is mogelijk"

Peter Bosz staat dinsdag voor een volgende test als trainer van Borussia Dortmund. De coach is met zijn team in Duitsland tot nu toe oppermachtig.

Bosz hoopt ook in de Champions League zijn visitekaartje af te kunnen geven. Hij lijkt hoe dan ook geenszins van plan tegen de titelverdediger af te wijken van zijn doorgaans zeer offensieve spelopvatting. Hoewel de ex-coach van onder meer Ajax zich bewust is van de kwaliteiten van Real Madrid, wenst hij dinsdag voor eigen publiek vooral uit te gaan van eigen kracht.

Dortmund scoorde in zijn laatste drie competitieduels liefst veertien keer en hoefde zelf slechts één doelpunt te incasseren. "Het belangrijkste is hoe we het zelf doen", wordt Bosz in aanloop naar de ontmoeting met de Koninklijke geciteerd door diverse Duitse media. "Als we het goed doen, is het mogelijk op die manier te spelen. Als we het slecht doen, wordt het heel moeilijk tegen Real Madrid."

Dortmund ging in zijn eerste groepswedstrijd in het miljardenbal met 3-1 onderuit bij Tottenham Hotspur. Een nieuwe nederlaag zou funest zijn voor de overlevingskansen van de ploeg van Bosz in een poule met verder ook APOEL Nicosia, maar Mario Götze heeft hoop op een goede afloop. "Ons respect voor Real Madrid is groot en we weten dat ze de Champions League vorig seizoen gewonnen hebben, maar het is een nieuw seizoen", zo komt de aanvallende middenvelder inderdaad met een feit. "We spelen in eigen huis en verkeren in goede vorm. We zullen zeer zelfbewust voor de dag komen."