Mladenovic zet dramatische reeks voort

Voor tennisster Kristina Mladenovic komt er maar geen einde aan de ellende. De Française kende een prima eerste deel van het jaar: ze begon als mondiale nummer 45 aan het jaar, won het toernooi van Sint Petersburg, haalde de halve finales in Indian Wells en de finale in Acapulco, Stuttgart en Madrid en stond eind juli op de dertiende plek op de wereldranglijst.

Niks aan de hand dus voor de 24-jarige Mladenovic, maar vanaf eind juli ging het plotseling helemaal mis. In Washington verloor ze in de tweede ronde in twee sets van wildcardspeelster Bianca Andreescu (WTA-167), een week later in Toronto ging ze in de eerste ronde onderuit tegen Barbora Strycova (WTA-26), weer in twee sets.

Daria Gavrilova (WTA-26) was Mladenovic de week daarna in de eerste ronde in Cincinnati de baas, Timea Babos (WTA-66) versloeg haar vervolgens in New Haven, weer in de eerste ronde en weer in twee sets. Op de US Open ging Mladenovic wederom in de eerste ronde in twee sets onderuit tegen Monica Niculescu (WTA-57) en in Tokyo was het qualifier Jana Fett (WTA-123) die de Française in twee sets versloeg.

Daar was het nog niet mee gedaan, want het tweede toernooi in Tokyo, een week later, leverde Mladenovic zelfs een double bagel op: Qiang Wang (WTA-57) was met 0-6, 0-6 te sterk in de eerste ronde. Deze week is de Française in Wuhan, maar ook daar ging het in ronde één al fout: Katerina Siniakova (WTA-43) won met 6-3, 6-2.

Wat de oorzaak is lijkt nog niet bekend, maar opvallend is het wel dat een top-20-speelster acht keer op rij verliest en daarin zelfs geen enkele set wint. Mladenovic wist het zelfs maar één keer tot een tiebreak te schoppen en won twee keer vijf games, verder zat setwinst er ook geen moment in.