Na 64 jaar mogelijk weer autosport in Zwitserland

Na meer dan zestig jaar staat komend jaar eindelijk weer een autosportrace in Zwitserland op de kalender. Races waren in dat land verboden sinds de 24 Uur van Le Mans in 1955, toen Pierre Levegh met zijn Mercedes het publiek in vloog, wat leidde tot 84 doden - inclusief de coureur. Sinds 2015 is racen met elektrische auto's echter toegestaan in het Alpenland en dus strijkt de Formule E in juni volgend jaar neer in Zürich.

Dat is althans de bedoeling en dat werd door de Formule E al bekendgemaakt, maar in Zürich is men er nog helemaal niet zo zeker van. De organisatoren hadden laten weten dat de stadsraad akkoord was, maar een woordvoerder van die stadsraad liet weten dat dat het geval nog niet is. "In de komende weken zal de raad erover discussiëren", aldus de woordvoerder. De raad zou overigens wel positief tegenover de plannen staan, maar een beslissing is er dus nog niet.

Zürich is overigens niet de enige nieuwe stad op de kalender voor het nieuwe Formule E-seizoen. Ook Santiago de Chile, Rome en São Paulo krijgen een race. Op 2 en 3 december begint het seizoen met races in Hong Kong, eind juli sluit een double header in Montréal het seizoen af. De volledige kalender is hier te vinden.