McGregor houdt het geen twaalf ronden vol tegen stijlvolle Mayweather

Floyd Mayweather is nu in vijftig professionele boksgevechten ongeslagen. Zondagochtend stond hij in Las Vegas tegen de Ierse MMA-vechter Conor McGregor en de winst kwam geenzins in gevaar gedurende dit aantrekkelijke gevecht.

Vanwege tv-ongeregeldheden, niet alle massaal gekochte abonnementen konden op tijd geactiveerd worden, begon het boksgevecht tussen Floyd Mayweather en Conor McGregor met enige vertraging. Het was het wachten waard. 

McGregor begon agressief aan de eerste ronde, maar leek enigszins onwennig. Mayweather, al gepokt en gemazeld in de boksring, liet het allemaal lekker over zich heenkomen en de eerste ronde was dan ook een éénzijdige ronde. 

De tweede en derde ronde lieten eenzelfde beeld zien, McGregor de agressor en Mayweather afwachtend. De Amerikaan leek zich beter bewust dat het gevecht over twaalf ronden zou kunnen gaan en niet over vijf, het maximale aantal in MMA. McGregor kreeg nog een aantal waarschuwingen voor het op het achterhoofd van Mayweather slaan, iets wat ook in het boksen niet toegestaan is.

De vierde en vijfde ronde was het teken voor Mayweather om McGregor voorzichtig te gaan aanpakken. De Ier leek al wat vermoeid en een aantal stoten van Mayweather op het lichaam van McGregor kwamen lekker door. De mond van de uitdager begon al open te staan als teken van vermoeidheid en de bokser begon juist in zijn element te geraken.

'Dat was precies onze strategie', aldus Mayweather na afloop. 'We wisten dat hij gewend is om 25 minuten te vechten en na die 25 minuten wordt hij langzamer.' Mayweather herhaalde nog maar even, 'Ik zei toch dat dit niet over twaalf ronden zou gaan.'

In de zesde ronde werd al duidelijk dat McGregor het zwaar had. De stoten van de ongeslagen bokser kwamen had aan en het gezicht van de Ier werd roder en roder. De fans hadden dat duidelijk door en begonnen zich met spreekkoren te bemoeien met het gevecht. In de zevende ronde landde Mayweather een stoot die McGregor's hoofd naar achter deed tollen. Het einde kwam in zicht.

Het doorzettingsvermogen van de Ierse vechter was enorm, de volgende rondes probeerde McGregor Mayweather van zich af te houden, maar de klasse van Mayweather was toch te groot. Hij landde de ene na de andere combinatie op het uitgeputte lijf van de Ier.

In de fatale, tiende, ronde was er niet veel van McGregor over. Met een enorm harde rechterstoot leek Mayweather McGregor dan toch neer te halen, maar de stugge Ier bleef staan. De ontelbare combinaties op het lichaam die daarop volgde konden niet meer verdedigd worden en dus was het tijd voor scheidsrechter Robert Byrd om in te grijpen.

De 29-jarige Ier was teleurgesteld dat het gevecht voortijdig gestopt werd door scheidsrechter Byrd. 'Ik ben live op tv gewurgd en ben toen weer teruggekomen', bracht de Ier zijn gevecht tegen Nate Diaz nog even ter herinnering. 'Als je dan hier staat, in een vierkante ring, dan is dat toch wel wat anders. De beste man mocht me neerhalen hoor, komt alleen maar door vermoeidheid, er is totaal geen schade.' McGregor dacht ook nog even aan de fans, die bakken met geld uitgaven voor kaartjes. 'En die twee laatste ronden dan? Laat me even bijkomen en laat me die laatste twee rondjes ook nog even meedoen!'

'Ik wil alle fans bedanken, niet alleen de Ierse, maar alle fans over de hele wereld. Ik had dit niet kunnen doen zonder jullie.' Of McGregor het vullen van zijn bankrekening bedoelde, weten we nog niet, maar dat hij minstens honderd miljoen dollar mag laten bijschrijven is evident. Het gevecht was wereldwijd een enorm kijkcijfersucces.