FC Utrecht stunt tegen Zenit Sint-Petersburg

FC Utrecht heeft woensdagavond op knappe wijze Zenit Sint-Petersburg verslagen in de eigen Galgenwaard met 1-0.

De Russen waren duidelijk gemponeerd door de heksenketel in de Domstad. Met slimme snelle aanvallen, waarbij de op papier rechtsback spelende Klaiber naar het middenveld schoof, werd Zenit vastgezet.

Door het enthousiasme leek Utrecht het aan energie te ontbreken om het laatste zetje te geven. Ook zat de doelman van de Russische equipe - Andrei Lunev – in de weg. Bijvoorbeeld in de 31e minuut, toen Cyriel Dessers tot twee keer toe had kunnen scoren bij een vrije schietkans, maar de sluitpost redding zag brengen.

Omdat Utrecht niet scoorde, kreeg Zenit Sint-Petersburg via standaardsituaties, waaronder een kopbal van Ivanovic, wat kansen. Toch stelde dat niet de voetbalwet in werking die normaal geldt ‘als je niet zelf scoort, valt ie aan andere kant’.

Na de theepauze bleef Utrecht de aanval zoeken, en kreeg het weer mogelijkheden. Zo schoot Zakaria Labyad op de vuisten van Lunev, en zag Yassin Ayoub zijn poging hetzelfde lot beschoren.

Uiteindelijk was het Labyad die in de 77e minuut de ban brak namens Utrecht, door een rebound te scoren na een schot van Dessers.

FC Utrecht stunt tegen Zenit Sint-Petersburg (Foto:Paul)