Locadia: "Alleen eerlijk willen zijn"

Jürgen Locadia heeft spijt van een uitspraak die hij na de uitschakeling in de Europa League deed. "Ik heb alleen maar eerlijk willen zijn."

Locadia concludeerde na de dramatische uitschakeling tegen NK Osijek dat PSV tegen dergelijke ploegen kennelijk meer moeite heeft om zich honderd procent te motiveren. Een uitspraak die niet bij iedereen even goed viel.

De PSV-spits wil er in het Algemeen Dagblad niet al te lang op terugkomen. "Ja, omdat ik bang ben dat mensen mij niet begrijpen. Hoe komt het over als jij er weer over schrijft? Dan krijg ik weer veel negatieve reacties. Ik heb er alleen maar mee willen aangeven dat die één of twee procent minder focus het verschil kunnen maken. Vorig seizoen hadden we dat probleem tegen kleine clubs ook al. Ik heb alleen maar eerlijk willen zijn, probeerde te beschrijven hoe we zo'n dramatische wedstrijd konden spelen. De volgende keer is het misschien beter om dat niet meer zo te doen."

PSV kon zich vier dagen geleden in Duitsland herpakken met een oefenwedstrijd tegen FC Augsburg. Qua uitslag gebeurde dat niet (0-0), maar Locadia denkt wel dat de oefentrip goed is geweest voor het team. "Er zijn echt harde woorden gevallen, toen we weer samenkwamen in Duitsland. Dan komen er dingen boven. Een van die dingen, die veel jongens tegenstaat, is de manier waarop we tot nu toe de trainingen benaderden."

Dat laatste vond Locadia een aantal jaar geleden veel beter gaan."In de periode met Gini en Memmy (Wijnaldum en Depay, red.) hadden we vaak ruzie en was het soms bijna vechten. Tackles, sprints; alles op het scherp van de snede. Dat heb ik gemist. In Augsburg is er een knop omgegaan."