Barça winnaar in 'oefen-Clásico'

Barcelona heeft op de International Champions Cup in Amerika Real Madrid verslagen. De Koninklijke knokte zich terug van 2-0, maar moest met 3-2 alsnog buigen.

Barcelona, waar het gouden trio Lionel Messi, Luis Suarez en Neymar de aanval vormden en Jasper Cillessen het doel verdedigde, had maar zeven minuten nodig om zich in een zetel te hijsen. Sergio Busquets stuurde Messi weg, die passeerde Luka Modric en Raphaël Varana en wipte de bal over keeper Keylor Navas heen: 1-0. Amper vijf minuten na de openijngstreffer verdubbelde Ivan Rakitic de score. Op randje zestein ontving hij de bal van Neymar, waarna hij hem strak in de linkerhoek legde: 2-0.

Nadat Rakitic een grote kans had gekregen op de derde goal van Barcelona, deed Real nog in het eerste kwartier iets terug. Mateo Kovacic, die in de voorbereiding veel speeltijd krijgt, omspeelde de vallende Gerard Piqué en werkte de bal gewiekst in de korte hoek bij Cillessen. Tien minuten voor rust kwam Real Madrid op gelijke hoogte. Deze keer was Kovacic de aangever, hij vond Marco Asensio in het strafschopgebied en die verraste Cillessen in de korte hoek.

Zo had Barcelona een vroege voorsprong als sneeuw voor de zon zien verdwijnen, maar vroeg in de tweede helft maakte Piqué de winnende treffer. De verdediger liep bij een vrije trap van Neymar weg uit de muur en hoefde alleen nog maar zijn voet ertegen te zetten: 3-2. Over twee weken is er weer een Clásico, in Camp Nou, dan om de Spaanse Supercup.