Rus en De Bakker zegevieren in Middelburg

Arantxa Rus en Thiemo de Bakker hebben de finales van het tennistoernooi in Middelburg gewonnen. Rus was in drie sets te sterk voor een Griekse en De Bakker won van zijn landgenoot Botic van de Zandschulp. 

Rus begon goed aan de finale tegen Valentini Grammatikopoulou. Ze kwam op een 2-0 en 15-40 voorsprong, maar leverde toch de eerste set met 3-6 in. In de tweede set kwam Rus met 3-0 voor en trok met 6-2 de set naar zich toe. 

In de derde en beslissende set nam Rus een voorsprong door Grammatikopoulou te breken na een lange vierde game (3-1). Daarna was het verzet van de Griekse gebroken en liep Rus uit naar een 6-3 zege en won daarmee voor het eerst Challenger Zeeland. Het is voor Rus haar dertiende ITF-titel in haar carrière. 

De eerste set in de mannenfinale werd gewonnen door Thiemo de Bakker met 6-3. In de tweede set ging het tot 4-4 gelijk. Daarna brak De Bakker voor het eerst in de tweede set de service van Van de Zandschulp. Daarna maakte hij het op eigen service uit en won met 6-4. Het is voor De Bakker zijn tweede futuretoernooizege in drie weken. Ook wist hij het futuretoernooi in Alkmaar op zijn naam te schrijven. De Bakker zal met deze zege weer de top 500 van de ATP-ranking binnenkomen. 

Volgende week is er weer een futuretoernooi in Nederland. Amstelveen is plek van bestemming.