Bijenactie vervangt kasten, bijen ťn koninginnen

Vorige week verscheen een kort interview op FOK! met een imker wiens bijenkasten waren gestolen. Daarbij riep het bericht users op om te doneren aan de FOK!bijenactie, zodat de imker nieuwe (met GPS en bijen uitgeruste) kasten kan krijgen.

Dat geintje kost al snel het merendeel van een mille en van de 2200 gedoneerde euro's was er nog maar €600 over. Acht users doneerden in de dagen daarop bedragen oplopend van €10 en €20 tot bedragen (per user!) van €100 en €200 - alles bij elkaar wel €499,50. Het donatie-totaal (123 donaties) loopt nu richting de €2700 en de pot beschikbaar geld staat op bijna €1100.

De FOK!bijenactie is daarmee niet alleen een al heel langlopend project (in januari vier jaar!), maar blijft ook telkens weer imkers die door vandalisme, bijensterfte of diefstal zijn getroffen, helpen aan nieuwe spullen en nieuwe bijen.

Zodra er meer duidelijk is over welke spullen we voor de imker en z'n oost-Groningse bijen gaan aanschaffen, lees je dat hier of in het bijentopic. Vanzelfsprekend zijn ook donaties nog altijd gewenst, gezien er helaas nooit een tekort aan getroffen imkers is: met elke euro koop je zo'n 500 bijen.

Voor het juiste rekeningnummer kun je je melden in het bijentopic of een dm/pm sturen naar superworm.

Update 19:45 uur
Na bovenstaand bericht werd de FOK!bijenactie opnieuw overspoeld door toezeggingen van donaties: twee users doneerden alweer €60 en een vijftal anderen maakte al geld over, maar heeft een andere bank dus staat hun donatie er morgen pas op. Verder werd er toegezegd dat een vrouw van één van de users het bijentopic onder haar dierenlievende Facebookvrienden gaat spammen. Hoera! 

De FOK!actie stoomt hiermee sneller op de drie mille af dan de Titanic op die ene ijsberg. Van dat geld is er ongeveer €1200 nog niet is uitgegeven. Genoeg om niet alleen imker Liefting te helpen, maar ook om een nieuwe bodempje te leggen voor nieuwe acties. 

Een update over Liefting en zijn bijtjes komt nog, maar door directe donaties van de FOK!'ers afgelopen week kunnen we van "misschien helpen we hier en daar" naar "we vergoeden alles: we doneren twee fonkelnieuwe bijenkasten, stoppen ze vol met pronkjuweelteeltkoninginnen én dure topklasse Buckfast-bijen, én we gaan zorgen voor verzekering en/of beveiliging van de dingen" - samen opgeteld een lieve som van iets minder dan duizend piek.