Van der Poel wint tweede rit Ronde van BelgiŽ

Mathieu van der Poel heeft de tweede etappe gewonnen in de Ronde van België. De veldrijder won was in de sprint te sterk voor Philippe Gilbert en de andere veldrijder Wout Van Aert. Morgen zal de Nederlander niet meer starten in de Ronde van België, omdat Van der Poel zondag van start gaat in de WB mountainbiken.

Net zoals woensdag was Brian van Goethem mee in de vroege vlucht. De Nederlander van Roompot - Nederlandse Loterij kreeg vier Belgen met zich mee: Alexander Geuens, Rob Leemans en Kenneth Vanbilsen. De vijf zouden een maximale voorsprong van vijf minuten bij elkaar fietsen.

Op veertig kilometer van de streep was de vroege vlucht alweer over. Op dat moment begon ook de heuvelzone. In de heuvelzone was het Gilbert samen met de veldrijders Van der Poel en Van der Aert die stevig doortrokken. Uiteindelijk zou dat leiden tot een kopgroep van 28 koplopers, waar leider Bryan Coquard de slag had gemist.

Uit de kopgroep van 28 reden dertien renners weg. De dertien hadden al snel één minuut op het peloton. In de sprint met dertien was Van der Poel de snelste Gilbert en Van der Aert. In het klassement neemt Gilbert de leiding over van de Fransman Coquard.