Blind: "Niet veel jongens kijken Eredivisie"

Manchester United is favoriet in de Europa League-finale, maar moet Ajax zeker niet onderschatten. Dat zegt Daley Blind in de aanloop naar woensdag.

"Het verschil in begroting kent iedereen wel. Manchester is een fantastisch grote club, met fans over de hele wereld. Als je naar het geld kijkt, is Man United wat groter. En qua spelers hebben ze wat meer ervaring. Sommigen hebben de Champions League gewonnen", aldus Blind, doelend op Michael Carrick, Juan Mata en Wayne Rooney. Grote kans, overigens, dat geen van die drie woensdag een basisplek heeft.

Toch neemt United Ajax volgens Blind uiterst serieus. "Iedereen heeft ongetwijfeld wat meegekregen van Ajax - Olympique Lyon. Ik denk dat dat alleen maar goed is, want niet veel jongens zullen snel op zondagmiddag in de Eredivisie naar Ajax kijken. Het is goed dat iedereen heeft gezien waartoe ze in staat zijn. Niemand zal ze nog onderschatten. Ze hebben een getalenteerde en sterke ploeg. Maar dat hebben wij ook."

Manchester United won zondag de generale reptitie met 2-0 van Crystal Palace, maar van de mensen die woensdag waarschijnlijk starten kregen alleen Paul Pogba en Phil Jones speelminuten. Ajax speelde de laatste wedstrijd alweer ruim een week geleden, uit bij Willem II, toen ook veel basiskrachten rust kregen voor de finale.